Затримано блогера, який радив «як спілкуватися з ТЦК»

стверджував, що вручення повісток незаконне

Записував відео, стверджував, що вручення повісток незаконне, «радив» як їх уникати та називав представників ЗСУ злочинцями, — правоохоронці затримали мешканця Дрогобича.

Затриманого звинувачують у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ (ч. 1 ст. 114-1 ККУ — до 8 років в'язниці), виготовлення та поширення матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 ККУ — до 5 років), повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, мешканець Дрогобича — місцевий блогер на своїх сторінках у соціальних мережах публічно дискредитував українських захисників. В одному з прямих ефірів підозрюваний називав військовослужбовців Збройних Сил України злочинцями.



Він неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками територіальних центрів комплектування ЗСУ, проганяючи їх та називаючи «шакалами». При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й були переведені для подальшої служби у ТЦК є злочинцями. Закликав перешкоджати їхній діяльності. Сам конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в одній з соцмереж.

Затримано блогера який радив як спілкуватися з ТЦК

Підозрюваний опублікував на своєму каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток громадянам України є незаконним та неконституційним. У них він надав «поради» як вибудовувати діалог з працівниками ТЦК та уникати вручення повісток. Окрім цього, на своєму Youtube-каналі блогер виправдовував збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році.

Наразі громадянина затримано. Досудове розслідування здійснює СБУ.



Нагадаємо, що у червні до п'яти років позбавлення волі, за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, засудили киянина, який вів Telegram-канал «Повістки» та розповсюджував інформацію про роботу військовослужбовців ТЦК. Суд зазначив, що його дії сприяли відмові громадян від виконання своїх конституційних обов'язків в особливий період та зривають своєчасне комплектування ЗСУ поповненням.

Варто зазначити, що наразі ЗСУ дійсно мають проблеми з комплектуванням, що в перспективі може мати погані наслідки на фронті де російські війська намагаються захопити ініціативу.